31 Mayıs 2011 Salı

Bölüm Kuralları...

Önemli not: Bu kuralların herhangi birini ihlal eden konular bölüm görevlileri tarafından çöpe taşınacaktır.

Uyarılara rağmen hatalı/eksik konu açmaya devam etmek ban sebebidir...



Dosya içinde kısa yol olarak verirmiş dosyalar, linklerinde ve şifresinde site ismi olan (yerli) forum bulunan konuları ihbar ediniz.



1. Bu Bölümde 2011 Yılında Çıkmış Olan Fimler Paylaşılacaktır...



2. Her konuda en az 2 alternatif olmak zorundadır. Tek linkle açılan konular çöpe taşınacaktır..



3. Açtığınız konunun sadece sunumunuzla (film/dizi vb.) ilgili olması gerekmektedir. Diğer konularda veya istekte bulunmak,başka birşey aramak amacıyla bu bölümlere konu açmayınız. Açacağınız konununun türüne göre forumumuzda alt bölümler bulunmaktadır. Konularınızı uygun bölümlere açınız. Filmin formatından önce türünü göz önünde bulundurmalısınız, yani;



Bir Dvdrip Xvid Uzakdoğu filmini "DiVX: DVDRip.XviD Download" bölümüne açamazsınız, yapmanız gereken öncelikle filmin türüne göre "Anime/Çizgi Film", "Belgesel", "UzakDoğu DVDRip Filmler" kategorilerinden herhangi birine dahil olup olmadığına karar vermek ondan sonra da paylaşımı formatına göre bu başlıklar altındaki uygun bölümlere açmaktır. Buna benzer şekilde anılan alt bölümlere dahil olmayan (anime, belgesel ya da uzakdoğu filmi olmayan) ve;

- 300-700mb arasında boyutlara sahip olan (Dvdrip de, BDrip de, 720p de olsa) tüm mkv sunumları "Mp4 - Mkv" bölümüne

- 1080p, 720p, 480p BD/BRrip gibi tüm yüksek çözünürlüklü filmler de

"HD DVD & BluRay Filmler" bölümü altında var olan uygun alt bölümlere açılacaktır.



Hatalı bölümlere açılan konular bölüm yetkilileri tarafından "uyarıda bulunulmaksınız" kaldırılabilirler. Bu nedenle bir konunuz uyarı notu bırakılmadan çöplendiyse ilk aklınıza gelmesi gereken konuyu hatalı bölümde sunmuş olma ihtimalinizdir.



4. Paylaşmak istediğiniz alıntı film linklerinin daha önce verilmemiş olması gerekmektedir. Bu durumda sonradan açılmış olan konu kaldırılacaktır. Her bir sunuma ait link sadece bir bölümde paylaşılabilir, aynı linkleri kısmen ya da tamamen içeren başka bir konu açılamaz.



5. Konu başlıklarında gereksiz kelime ve karakterler kullanmayınız (nette ilk, yılın filmi, şahane görüntü, başka yerde yok gibi). Başlıklarda sadece filmin ismi, yılı, formatı ve filmin sürümü olabilir. Ayrıca başlıklarda büyük harf ve filmin isminin ara yerlerinde nokta yada benzeri karakterler kullanmayınız. Formatı başlıkta yazmak zorunludur. Format verilmeyen başlıklar kaldırılır.



6. Açılan konuda filmin formatı (DVD, DVDRip, R5, TS, DvDscr vb.), mümkünse ses ve görüntü kalitesi, mutlaka IMDb linki (veya beyazperde/film.com.tr gibi bir sinema bilgi sitesi linki) ile film hakkında yeterli bilgi ve afiş veriniz. İçeriği hakkında yetersiz yada aldatıcı bilgi görülen konular bölüm yetkilisi tarafından gerekli görüldüğünde uyarıda bulunulmaksızın kaldırılacaktır. Kasıtlı olsun olmasın hatalı paylaşımların forumdan uzaklaştırma sebebi olduğunu unutmayın.

Rip İsimleri ve Açiklamaları / Nedir bu TS - TC - DVDRip Tüm Detaylarıyla Bu Başlıkta



Örnek bir konuda en az olarak;



Başlık: Film adı [yapım yılı] Film Formatı



Konu içeriği; Film afişi, IMDb linki, indirme linkleri.



verilmesi yeterlidir. Fakat sunumunuz hakkında vereceğiniz her detaylı bilgi üyelerin size olan güvenini arttıracak, sunumunuzu indirmek konusunda yaşayacakları tereddütleri de en aza indirgeyecektir. Başlıkta filmin önemli oyuncularının isimleri, sunumun ait olduğu rip grubu, IMDb notu, Altyazının varlığı, hangi sitelerin linklerinin yer aldığı (RS-HF-FS-NL gibi kısaltmalarla) alternatif link olup olmadığı gibi bilgilere de yer verilebilir.



7. Konu sahipleri, gerekmedikçe (soru sorulmadıkça, konunuzda güncelleme yapmadıkça, yazılan teşekkür mesajlarına cevaben) kendi konusuna mesaj yazamaz. Herhangi bir şart (rep/mesaj sayısı/görüntüleme sayısı) koşulup paylaşım yapılamaz, sunuma ait linkler tamamlanmadan konu açılamaz.



8- Konuyla beraber yayınlanan ekran görüntüsü ve afişlerde başka forum ismi kullanmayınız. Şifre ve link içindeki dosyalarda forum davetiyesi kullanmayınız. Paylaşımlarda tespit edilen reklam materyalleri uyarısız bir şekilde forumdan uzaklaştırılma sebebidir ve konunun alıntı olması bu uygulamada istisnaya sebep olmaz.



8. Paylaşacağınız her filme ayrı konu açınız, birden fazla filmi tek bir konu içerisinde vermeyiniz. (seri ve dizi filmler hariç)

Seri ve dizi filmlerde linklerin ilk mesajda verilmesi şartı vardır.Bir konuda aynı film için alternatif linkler verebilirsiniz.



Aynı filme ait birden fazla sürüm bir konuda verilemez. Şüphesiz ki birden fazla sürümü bir konuda vermek yerine birden fazla konu açmak konu sahibinin yararınadır, konu sahibi konusunun ilk mesajında diğer sürüme ait bir konunun varlığını bildiren bir ekleme yapabilir, kendisinin açmış olduğu aynı filme/seriye ait diğer bir konuya link verebilir.





10. Özellikle aynı kişilerin konularına olmak üzere, bir üyenin, birçok konuya, kısa bir zaman aralığında, maksatlı bir şekilde ard arda mesaj yazması flood'dur. Uyarılara rağmen flood yapmak ban sebebidir. Ayrıca birden fazla üyeliği olup da diğer üyelikleriyle kendi konularına mesaj yazanlar uyarılmadan forumdan uzaklaştırılır.



11- Bölüm başlıklarına dikkat edelim. Film hangi formattaysa hangi türden ise o bolume konuyu açın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder