21 Mayıs 2011 Cumartesi

25-Ağustos-2010 Güncel Bölüm kuralları... Hâla Okumadınız mı?

UYULMASI ZORUNLU KURALLAR:



Önemli not: Bu kuralların herhangi birini ihlal eden konular bölüm görevlileri tarafından çöpe taşınacaktır.

Uyarılara rağmen hatalı/eksik konu açmaya devam etmek ban sebebidir...





Özellikle son zamanlarda +18 konular artış göstermiş olup bazı sakıncalarıda beraberinde getirmiştir. Erotik içerikli konular paylaşmayınız, aşırı cinsellik içeren konu ve resimler doğrudan kaldırılacaktır.




Hangi konular bu kurala dahil?



Sinema filmi niteliği olmayan bütün erotik/+18 sunumların paylaşılması yasaktır.







1- Açtığınız konunun sadece sunumunuzla (film/dizi vb.) ilgili olması gerekmektedir. Diğer konularda veya istekte bulunmak,başka birşey aramak amacıyla bu bölümlere konu açmayınız. Açacağınız konunun türüne göre forumumuzda alt bölümler bulunmaktadır. Konularınızı uygun bölümlere açınız. Filmin formatından önce türünü göz önünde bulundurmalısınız, yani;



Bir Dvdrip Xvid Uzakdoğu filmini "
DiVX: DVDRip.XviD Download" bölümüne açamazsınız, yapmanız gereken öncelikle filmin türüne göre "Anime/Çizgi Film", "Belgesel", "UzakDoğu DVDRip Filmler" kategorilerinden herhangi birine dahil olup olmadığına karar vermek ondan sonra da paylaşımı formatına göre bu başlıklar altındaki uygun bölümlere açmaktır. Buna benzer şekilde anılan alt bölümlere dahil olmayan (anime, belgesel ya da uzakdoğu filmi olmayan) ve;

- 300-700mb arasında boyutlara sahip olan
(Dvdrip de, BDrip de, 720p de olsa) tüm mkv sunumları "Mp4 - Mkv" bölümüne

- 1080p, 720p, 480p BD/BRrip gibi tüm yüksek çözünürlüklü filmler de

"
HD DVD & BluRay Filmler" bölümü altında var olan uygun alt bölümlere açılacaktır.



Ve ya TR.Dubaljlı bir BRRip - BDRip filmi konuda 50 tane tek link olsa dahi... 700 mb civarındaysa "BD-BR rip 700mb" bölümüne 700 mb tan büyükse "480p BD-BR rips" bölümüne açılır...Bu kural yabancı filmler içinde geçerlidir...Önemli olan tek link olması değil formatı dili ve kaynağıdır...




Hatalı bölümlere açılan konular bölüm yetkilileri tarafından "uyarıda bulunulmaksınız" kaldırılabilirler. Bu nedenle bir konunuz uyarı notu bırakılmadan çöplendiyse ilk aklınıza gelmesi gereken konuyu hatalı bölümde sunmuş olma ihtimalinizdir.







2- Paylaşmak istediğiniz alıntı film linklerinin daha önce verilmemiş olması gerekmektedir. Bu durumda sonradan açılmış olan konu kaldırılacaktır. Her bir sunuma ait link sadece bir bölümde paylaşılabilir, aynı linkleri kısmen ya da tamamen içeren başka bir konu açılamaz.







3- Bir filmin Sinema çekimi (Camrip/TS) ve DvDScreener gibi düşük kaliteli olarak önceden verilen linklerin, kaliteli alternatifi (R5 ve Dvdrip) yayınlandığında var olan (Screener, TS, TC, Cam vb.) tüm konular bölümlerden uyarı notu bırakılmaksızın kaldırılır. Bu nedenle bir filmin R5 veya DvDrip gibi bir kaliteli versiyonu çıktığında daha düşük kaliteye sahip sürümleri paylaşmamaya özen gösteriniz.







4- Konu başlıklarında gereksiz kelime ve karakterler kullanmayınız (nette ilk, yılın filmi, şahane görüntü, başka yerde yok gibi). Başlıklarda sadece filmin ismi, yılı, formatı ve filmin sürümü olabilir. Ayrıca başlıklarda büyük harf ve filmin isminin ara yerlerinde nokta yada benzeri karakterler kullanmayınız. Formatı başlıkta yazmak zorunludur. Format verilmeyen başlıklar kaldırılır.







5- Açılan konuda filmin formatı (DVD, DVDRip, R5, TS, DvDscr vb.), mümkünse ses ve görüntü kalitesi, mutlaka IMDb linki (veya beyazperde/film.com.tr gibi bir sinema bilgi sitesi linki) ile film hakkında yeterli bilgi ve afiş veriniz. İçeriği hakkında yetersiz yada aldatıcı bilgi görülen konular bölüm yetkilisi tarafından gerekli görüldüğünde uyarıda bulunulmaksızın kaldırılacaktır. Kasıtlı olsun olmasın hatalı paylaşımların forumdan uzaklaştırma sebebi olduğunu unutmayın.

Rip İsimleri ve Açiklamaları / Nedir bu TS - TC - DVDRip Tüm Detaylarıyla Bu Başlıkta



Örnek bir konuda en az olarak;



Başlık: Film adı [yapım yılı] Film Formatı



Konu içeriği; Film afişi, IMDb linki, indirme linkleri.




verilmesi yeterlidir. Fakat sunumunuz hakkında vereceğiniz her detaylı bilgi üyelerin size olan güvenini arttıracak, sunumunuzu indirmek konusunda yaşayacakları tereddütleri de en aza indirgeyecektir. Başlıkta filmin önemli oyuncularının isimleri, sunumun ait olduğu rip grubu, IMDb notu, Altyazının varlığı, hangi sitelerin linklerinin yer aldığı (RS-HF-FS-NL gibi kısaltmalarla) alternatif link olup olmadığı gibi bilgilere de yer verilebilir.







6-
Konu sahipleri, gerekmedikçe (soru sorulmadıkça, konunuzda güncelleme yapmadıkça, yazılan teşekkür mesajlarına cevaben) kendi konusuna mesaj yazamaz. Herhangi bir şart (rep/mesaj sayısı/görüntüleme sayısı) koşulup paylaşım yapılamaz, sunuma ait linkler tamamlanmadan konu açılamaz.







7- Filmin şifresi varsa mutlaka belirtiniz, şifre olduğu halde belirtilmeyen konular kaldırılır. Reklam amacıyla site adresi vermeyiniz. Http ve ftp linkleri için site adresi taşıyan film şifrelerini ayrı bir link halinde txt dosyası olarak veriniz.

(Bu txt dosyaları, Rapidshare vb. sitelere yüklenmeyecek , eklenti olarak verilecek.)


Konuya Dosya veya Resim Yükleme (Şifre) Resimli Anlatım







8- Konuyla beraber yayınlanan ekran görüntüsü ve afişlerde başka forum ismi kullanmayınız. Şifre ve link içindeki dosyalarda forum davetiyesi kullanmayınız. Paylaşımlarda tespit edilen reklam materyalleri uyarısız bir şekilde forumdan uzaklaştırılma sebebidir ve konunun alıntı olması bu uygulamada istisnaya sebep olmaz. Site ismi içeren indirme linklerinin code veya quote tagları içerisinde açıkça görülebilir şekilde verilmesi yasaktır.







9- Paylaşacağınız her filme ayrı konu açınız, birden fazla filmi tek bir konu içerisinde vermeyiniz. (seri ve dizi filmler hariç)

Seri ve dizi filmlerde linklerin ilk mesajda verilmesi şartı vardır.Bir konuda aynı film için alternatif linkler verebilirsiniz.




Aynı filme ait birden fazla sürüm bir konuda verilemez. Şüphesiz ki birden fazla sürümü bir konuda vermek yerine birden fazla konu açmak konu sahibinin yararınadır, konu sahibi konusunun ilk mesajında diğer sürüme ait bir konunun varlığını bildiren bir ekleme yapabilir, kendisinin açmış olduğu aynı filme/seriye ait diğer bir konuya link verebilir.








10- Özellikle aynı kişilerin konularına olmak üzere, bir üyenin, birçok konuya, kısa bir zaman aralığında, maksatlı bir şekilde ard arda mesaj yazması flood'dur. Uyarılara rağmen flood yapmak ban sebebidir. Ayrıca birden fazla üyeliği olup da diğer üyelikleriyle kendi konularına mesaj yazanlar uyarılmadan forumdan uzaklaştırılır.







11- Film müzikleri haricinde mp3 içeren konuları forumda var olan diğer MP3 bölümlerine kurallara riayet ederek açabilirsiniz.







Önemli not: Bu kuralların herhangi birini ihlal eden konular bölüm görevlileri tarafından çöpe taşınacaktır. Uyarılara rağmen hatalı/eksik konu açmaya devam etmek ban sebebidir...









-----------------------------



TAVSİYELER:



1- İstekte bulunmadan evvel bölümde aradığınızın filmin bölümde bulunmadığından emin olunuz, arama motorunu kullanınız.



2- Küfür, hakaret, reklam ve bozuk linkler ile zorunlu kurallara uyulmayan konuları ihbar konularına yazarak ya da doğrudan yetkililere mesaj atarak bildiriniz.



3- Kendi açtığınız konunuzla ilgili cevap olmayan-gerekmeyen mesaj yazmayınız (ilgilenen yokmu, niye kimse bakmıyor gibi konuyu ön sayfaya çıkarmak amaçlı).



4- Teknik konuda yardım istemek veya istek yapmak için özele mesaj yazmayınız.bu konuda istek ve sorun bölümü hizmetinizdedir. buradan daha çabuk ve kapsamlı cevap alabileceğinizi, bunlardan diğer üye arkadaşlarında yaralanabileceğini göz önünde bulundurun.



5- Açıkca ihbar edemediğiniz bir konuyu, konudaki kötü mesaji bildir seçeneğinden veya özelden ihbar edebilirsiniz.



6- Alıntı yaptığınız linklerin alıntı olduğunu belirtiniz. indirecek arkadaşlara yardım edebilmek ve verilen emeğe saygı açısından önemlidir.



7- Bildirim yaparken muhakkak link veriniz. ("Testere 4'ü indirdim bozuk çıktı" demek yerine bu sayfanın linkini vererek "Buradaki konu bozuk" demeniz herkesin yararınadır.)



8- Eklediğiniz filme imkanınız varsa caps ve altyazı ekleyiniz.



9- Eleştiri yaparken veya cevap verirken ölçülü ve düzgün üslüp kullanınız.



10- İndireceğiniz veya yayınlayacağınız filmin tüm linkleri önceden kontrol ediniz. özellikle yeni filmler ve warez sitelerinde yayınlanan linklerinin çok çabuk silinme ihtimali vardır.



11- Konu açarken başlığı sade kelimeler kullanarak açınız ve abartılı cümleler kullanmayınız.



12- İlk partı indirdikten sonra şifreyi ve görüntüyü test ediniz.

Winrarla filmi açmak, partları tamir etmek ve Filmin ilk partını izlemek









Paylaşımcı ve kullanıcı arkadaşların yukardaki kurallara uymasının hepimizin işini kolaylaştıracağını unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder