8 Mart 2011 Salı

Sonbahar / DvD / 2008 / Yerli / Bedava İzle

http://i42.tinypic.com/2w7fpjm.jpg
Tür:Dram
Yönetmen:Özcan Alper
Senaryo:Özcan Alper
Müzik:Mohammed Mokhtary
Süre:1 Saat 40 Dk.
Oyuncular:Onur Saylak , Cihan Camkerte , Yasar Güven , Serkan Keskin , Megi Kobaladze , Nino Lejava , Sibel Öz , Serhan Pirpir , Raife Yenigül
Konu:Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf 'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadenizde ki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır.
Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede ******lik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir.
90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder